Home Moi utökar sitt erbjudande i Spanien

Gran Canet Residential, Valencia

Idén med Home Mois internationella erbjudande är att skapa en brygga mellan länder. Den service vi erbjuder gör det enklare, tryggare och mindre tidskrävande att köpa en fastighet för dig som befinner dig i ett annat land än det du vill köpa i.

Mia, vad består det nya samarbetet av?

– Vi har blivit kontaktade av och träffat ett avtal med två spanska byggare som fokuserar på high end-arkitektur på de bästa lägena längs Spaniens kustlinje. Det här gör att vi kan erbjuda exklusiva avtal till våra kunder.

Beskriv kort Home Moi:s nya partners

– Den ena byggaren heter TM Real Estate Group. Företaget startade i Alicante och har 50 års erfarenhet av fastigheter över hela Spanien. Det andra är ett fantastiskt projekt som heter Gran Canet Residencial och ligger 25 minuter utanför Valencia.

Gran Canet Residential, Valencia
Gran Canet Residential, Valencia

Vad är det som är speciellt med att köpa i Spanien?

– Det är en ganska komplex marknad att köpa på. Vem som helst är tillåten att agera som mäklare, det krävs ingen licens. Det saknas också bra system som visar vad som sålts och vad som är nytt på marknaden. Det leder till att det finns en osäkerhet kring en fastighet man är intresserad av verkligen är tillgänglig att köpa.

Hur skulle Home Moi arbeta vid ett köp?

Om du kommer till oss med en förfrågan söker vi brett och styr inte dig till några specifika mäklare eller byggare. Vi skapar en lista med objekt som passar det du letar efter, men för objekt från dessa samarbetspartner har vi en försäljningskontakt som jobbar direkt med de här företagen, de är vår direkta kontakt. Vi har också all information som behövs; fakta, bilder, planlösningar …

När du vill se fastigheten men inte vill resa dit själv har vi tillgång till virtuella visningar och bilder. Vi erbjuder också alternativet att vi på Home Moi reser till platsen och streamar video till dig. På det sättet kan du få en klar bild av vad du köper och risken att du ska bli negativt överraskad är liten. Det spar tid för människor och tar bort en rad osäkerheter som finns när man köper fastigheter internationellt.

Och i dessa tider med Corona-viruset vill människor undvika att resa i onödan, så att starta en process att köpa en fastighet på lokal nivå är en bra idé.

TM Real Estate Group
TM Real Estate Group, med 50 års erfarenhet

Vad menar du med att starta på lokal nivå?

– Att köpet styrs här från Sverige, från vårt kontor. Vi stöttar här i Sverige, tillsammans med våra partners, och du får all hjälp du behöver här. Home Moi skapar en brygga mellan länder, mellan köpare och säljare, där vi alltid representerar säljaren.

Vill du veta mer om att köpa fastighet i Spanien eller hur Home Moi arbetar, hör gärna av dig till Mia Brown, mia.brown@homemoi.se.

När du letar efter ett hem, så finns vi där och öppnar dörrar för dig. 

Skriv upp dig på vår exklusiva lista för att komma ett steg närmare ditt drömhem.