Topp 6 skäl till att anlita en fastighetsexpert när du skall köpa din bostad

Med den mängd information som finns online är många av dagens konsumenter oerhört kunniga om bostadsköp och försäljningsprocessen. Lägg till en önskan att spara – eller tjäna – så mycket pengar som möjligt, och det är lätt att inse varför du kan bli frestad att avstå att ta hjälp från någon som hjälper dig genom processen. 

Låt oss först tänka på att köpare i Sverige är ganska ensamma. Vissa mäklarbolag kan erbjuda en viss köpartjänst, men bara i viss utsträckning. Denna gräns sätts oftast till deras egna objekt, och bygger på att du säljer via samma mäklare. 

För att vara helt realistisk representerar fastighetsmäklaren faktiskt säljaren “den andra sidan”. Inte köparen. En fastighetsmäklares målsättning är att sälja ett hus till ett högre pris på mindre antal dagar.

Som bostadsköpare finns det så mycket du kan och behöver göra när du försöker köpa ditt hem. När det gäller fastigheter är det mer ett behov, än en möjlighet, att anlita en professionell fastighetsexpert. Så innan du bestämmer dig för att själv leda arbetet, överväg fördelarna med att ha en empatisk och erfaren expert på din sida, tillgänglig för att bara ta tillvara dina intressen.

Även om det är möjligt att köpa ett hus utan någon som representerar dig, är det viktigt att komma ihåg att fastigheter också är en rättslig fråga. Det är som att stå i domstol utan ombud och handskas med den andra partens advokat på egen hand. Kan du föreställa dig det!?

Om du bestämmer dig för att köpa ditt hus, anar du att det är tung process med höga insatser. Här är några anledningar till att anlita en fastighetsexpert, som är på din sida, är avgörande:

År av erfarenhet

Ingenting slår erfarenhet. Som förstagångsköpare eller om du helt enkelt flyttar till något mindre eller större kanske du känner att du förlitar dig på internet, familj och vänner; erfarenheten hos en professionell fastighetsexpert är dock det som verkligen hjälper dig att säkra en värdefull investering.

Med mångårig erfarenhet av att knäcka koden i fastighetsbranschen får du värdet av expertis och hög servicegrad, en fastighetsexpert känner till tider på året när huspriserna stiger och när marknaden är mest aktiv. Att anlita en expert besparar dig stressen av att lära sig allt om att köpa en bostad.

Kunskap om marknadsförhållanden

Fastighetsexperter måste hålla sig uppdaterade på de stigande huspriserna och de bästa tiderna att investera på fastighetsmarknaden. De har insikter i marknadsförhållanden som så småningom dikterar det pris till vilket du ska köpa ditt hus eller lägenhet. Det är många beräkningar involverade när det gäller att lära sig läget på fastighetsmarknaden. Uppgifter som den genomsnittliga kostnaden per kvadratmeter, de genomsnittliga husförsäljningspriserna, utgångspris v.s försäljningpris och hur länge ett hus ligger ute på marknaden, är alla faktorer som i slutändan avgör hur din köpupplevelse, av din bostad, definieras.

Att lära sig om detta kan vara en rejäl uppgift, särskilt när du måste ta hand om investering, finansiering och försäkringsfrågor. Istället för att ta all stress själv, anlita oss för att vägleda dig. Du sparar både tid och pengar.

Lokal data och insiderkunskap

Du kanske har bott i ett område sedan barnen började i skolan och vet exakt hur mycket grannens hus såldes för. Eller till och med har tid och energi att gå igenom djungeln av visningar fullt av andra köpare. Men har du alla verktyg från en expert? En expert som faktiskt har lokal data, färdigheter, tid och som är på din sida för att skydda dig.

Kontraktsexpertis

Att köpa ett hem är ett av de största besluten du någonsin kommer att ta – och mängden pappersarbete och eventuell juridisk misskommunikation eller jargong, kan kosta dig stora pengar senare. Att något utelämnas eller missa ett skrivfel på en enda rad kan leda till ett kostsamt misstag som är mycket högre än priset för anlita en fastighetsexpert.

Skicklig förhandling

Att pruta kring avtalsvillkor, oförutsedda utgifter och prissättning på bostäder kan leda till både förhandlingsutmattning och dåligt omdöme, hos känslomässigt investerade köpare. En viktig anledning till att arbeta med en expert, på din sida, är att ha en erfaren förhandlare som kommer att sätta dina intressen först, baserat på din vision.

Professionella nätverk

Komplexiteten i fastighetstransaktioner innebär att besiktningsmän, entreprenörer, långivare och finansiella rådgivare också är inblandade. En expert från din sida kan sätta dig i kontakt med kvalificerade och pålitliga fastighetsproffs som är redo att hjälpa dig att göra processen enklare.

Funderar du på att köpa ett nytt hem? Eller letar du efter ett andra hem i Sverige eller utomlands? Hör av dig idag. Vi är alltid tillgängliga för att hjälpa dig att hitta det perfekta hemmet, för dig.

När du letar efter ett hem, så finns vi där och öppnar dörrar för dig. 

Skriv upp dig på vår exklusiva lista för att komma ett steg närmare ditt drömhem.