Litet utrymme hemma

Oavsett om det är ett trångt sovrum eller ett litet skrymsle till kontor, många hem har ett litet rum som är svårt att inreda.

Önskar du att du kunde lägga till mer charm utan att avstå från kvadratmeter? Tja, bara för att ditt utrymme är begränsat, betyder det inte att din stil måste vara det.

Gör ditt lilla område mer användbart och trendigt med dessa fyra tips.

1. Skapa en blickpunkt.  Inreda/designa utan en blickpunkt kan göra att ditt utrymme ser rörigt ut. Ordna istället en enda, standout-funktion i mitten av rummet. Organisera en gallerivägg med flera av dina favoritbilder eller häng upp ett uppseendeväckande konstverk. 

2. Ta inredning till toppen. Om ditt hem saknar högt i tak, använd höga golvlampor och gardiner för att förlänga dina väggar. Du kan ge ytterligare illusionen av höjd genom att installera vertikala hyllor närmare taket i stället för i ögonhöjd. 

3. Gör det ljust. Ta in naturligt ljus genom att hänga tunna ljusinsläppande fönstergardiner. Du kan också lägga till en spegel i väggen mittemot ett fönster för att reflektera ljus. 

Men om ditt lilla utrymme inte har fönster, överväga dessa idéer för att belysa det:

  • Overhead belysning, såsom ljusa glödlampor i taket.
  • Diffus belysning, som ogenomskinligt glas eller skuggade golvlampor.
  • Uppgiftsbelysning, inklusive skrivbordslampa eller läslampor.

Ordna flera nivåer av belysning så att din blick flyttas till olika områden i utrymmet, vilket gör att det känns större.

4. Lägg till dekorativ förvaring. När ett rum är fullt av saker, tenderar det att kännas mindre. Använd dina väggar för lagring genom att installera krokar eller hyllor för att ge dina saker en rättmätig plats. 

Om du vill ha fler utrymmesbesparande idéer – eller om du är redo att börja leta efter ett större hem – hör av dig till oss idag!

När du letar efter ett hem, så finns vi där och öppnar dörrar för dig. 

Skriv upp dig på vår exklusiva lista för att komma ett steg närmare ditt drömhem.